CLOSE
CLOSE

Saune cu sare de Himalaya

Header_sauna

Sarea de Himalaya a aparut cu peste 200-250 milioane de ani in urma in procesul de secare a marilor preistorice. Unicitatea ei este data de faptul ca nu are impuritati, nefiind supusa actiunii poluante a mediului si contine toate cele 84 de elemente naturale in aceeasi combinatie ca in oceanul preistoric care se considera izvorul vietii pe pamant.

Multe secole la rand medicii au folosit-o pentru tratarea unui numar mare de boli: dereglari de metabolism, probleme de digestie, boli ale aparatului locomotor, afectiuni ale rinichilor si vezicii urinare, boli ale sistemului cardiovascular, dereglari de somn si pentru ingrijirea cavitatii bucale.

Cercetarile de ultima ora au aratat ca sarea de Himalaya, supusa unei anumite temperaturi, formeaza un microclimat unic, continand la baza ioni negativi.

Instalate in bai si saune, panourile de sare emana o serie intreaga de elemente folositoare. Fiind inhalate, aceste elemente au o actiune terapeutica benefica asupra intregului corp, intarind sistemul imunitar si protejand organismul impotriva tuturor factorilor nocivi continuti in aerul atmosferic

Terapia cu sare (haloterapia) dateaza din vremuri stravechi, iar proprietatile aerului dintr-o salina sunt de multa vreme cunoscute. Printre ele se numara: ameliorarea afectiunilor respiratorii si ale bolilor de plamani, tratarea bolilor legate de stres si intarirea imunitatii organismului.

Ca sa beneficieze de toate aceste avantaje cat mai multi oameni, au fost create salinele artificiale. Ele permit accesul imediat la sauna cu sare persoanelor din localitatea si zonele apropiate pentru a nu mai fi nevoiti sa parcurga o distanta de sute de kilometri pana la cea mai apropiata salina naturala. Astfel, ei pot beneficia de terapia cu sare in orice moment al anului sau al zilei.

Mai nou, au aparut alaturi de salinele artificiale si saunele cu sare. Acesta din urma vin cu o tehnologie de invidiat si aduc in plus intimitatea de care se poate bucura fiecare client. Sauna cu sare este o sauna de mica dimensiuni, placata cu sare. Caramida de sare face parte din componenta peretilor saunei si genereaza ioni negativi, benefici pentru sanatatea noastra. In principiu, 50% din peretii saunei de sare sunt alcatuiti din caramida de sare, iar cealalta jumatate din lemn. Puteti sta intr-o sauna de sare aproximativ 25 minute.

In salinele naturale, temperatura este de 18-20 grade. In salinele artificiale unde temperatura este de aproximativ 23°C. Spre deosebire de ele, sauna de sare este incalzita pana la 65°C. Umiditatea nu depaseste 55-60%. Sauna cu sare, imbina avantajele unei saline cu cele ale unei saune. Inhalarea ionilor de sare trateaza urmatoarele afectiuni:

  • Boli ale sistemului respirator – astm, bronsita cronica, sinuzita si pneumonie, tuse cronica, infectii ale urechii.
  • Alergii, stres, oboseala, surmenaj, probleme vasculare, probleme digestive,
  • Afectiuni dermatologice – eczeme, psoriazis, acnee.
  • Dureri de cap, migrene

Saunele de sare sunt intrate relativ recent pe piata romaneasca. Ele pot fi cumparate si pentru uz personal, acasa, sau in curte, deoarece pot avea dimensiuni mic, dar pot fi construite personalizat pentru uz public in centre SPA, hoteluri, pensiuni.

Construim saune cu sare de Himalaya orice dimensiune pentru uz public sau privat. Echipare completa, montaj in toata tara. Doar echipamente si materiale de calitate. Contactati-ne acum pentru o oferta personalizata de sauna cu sare de Himalaya! Sanatate pentru toti.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest