CLOSE
CLOSE

Ghid inchidere piscina toamna. Operatiuni inchidere piscina Iernare piscina

Backyardpool

Odata ce sezonul de folosire a piscinei s-a terminat, este necesar sa efectuam operatiuni specifice pentru iernarea piscinei cu scopul de a facilita pornirea piscinei cu usurinta in urmatorul sezon. Inchiderea piscinei este un proces care, efectuat corespunzator ajuta la prelungirea duratei de viata a piscinei si ne scuteste de probleme in sezonul viitor. Instalatia piscinei trebuie golita pentru a evita spargerea ei pe timpul iernii(din cauza inghetului) iar apa care ramane in piscina trebuie tratata din punct de vedere chimic pentru a impiedica depunerea algelor si a calcarului pe peretii piscinei.

Piscina nu trebuie golita complet pe perioada iernarii, in special in zonele cu iarna grea. Apa din piscina actioneaza ca stabilizator de presiune care actioneaza pe peretii si fundul piscinei. Mai mult apa are rol de stabilizator termic, evitand contractiile pamantului in perioada de inghet.

Perioada ideala pentru inchiderea piscinei este intre 15 octombrie si 10 noiembrie, deoarece temperatura exterioara in aceasta perioada a anului este intre +20 grade Celsius si 0 grade Celsius.

Recomandam ca inchiderea piscinei sa se realizeze la temperaturi de sub 20 grade pentru a nu se dezvolta algele in apa ramasa in piscina.

Aspirati toate impuritatile de pe fundul piscinei. Curatati linia apei cu substante degresante si anticalcar. Cu aproximativ 7 zile inaintea de inchiderea piscinei este bine sa se faca o reglare a ph-ului si o clorinare soc pentru a distruge bacteriile si micro organismele de pe traseul sistemului de filtrare si din apa piscinei.

Reglati pH-ul intre 7,2 – 7,6 si lasati sitemul de filtrare pornit. Efectuati o clorinare soc, folosind clor soc granulat la un raport de 80 grame la 10 metri cubi de apa.

Adaugati solutia de iernare in doza recomandata de producator si lasati sistemul de filtrare pornit aproximativ 8 ore pentru a va asigura de o distributie eficienta a substantei de iernare in toata piscina.

Cand nivelul de clor din piscina scade spre 0 mg/l se goleste piscina sub gurile de refulare (aprox 20 cm sub gurile de refulare).

In piscinele cu liner sau PVC armat se monteaza plutitorii(spargatoarele de gheata) care au rolul de a prelua presiunile ce se exercita asupra bazinului la procesul de inghet-dezghet.

Spargatoarele de gheata sunt obiecte din plastic cu 2 compartimente. Intr-unul din compartimente exista nisip sau pietris pentru a se scufunda sub apa, in celalalt compartiment e gol, pentru a pluti deasupra apei, astfel impiedicandu-se scufundarea lor in totalitate in apa.

Montarea lor se face inlantuit pe lungimea si pe latimea piscinei, in mai multe rinduri incit sa nu fie o distanta mai mare de 4 m intre randuri sau intre perete si primul rind. Nu folositi lemn sau alte obiecte care ar putea dauna sau deteriora piscina.

Goliti si protejati gurile skimmerelor pentru a le feri de presiunea exercitata de inghet si pentru a evita intrarea frunzelor si impuritatilor.

Verificati starea accesoriilor incastrate in piscina si verificati etanseitatea acestora daca este necesar.

Capacul filtrului cu nisip se va inlatura si se va verifica starea nisipului, daca acesta va mai putea fi folosit si in sezonul viitor. Daca nisipul din filtru este pietrificat sau foarte alunecos va trebui sa goliti filtrul pentru ca acesta sa nu se intareasca in filtru si afecteze elementele filtrului. Este recomandata spalarea nisipului din filtru(daca acesta este in stare buna) in contra-curent (spalare inversa) pentru a preveni pietrificarea acestuia pe perioada iernii.La filtrele cu cartus, scoateti cartusul si curatati-l sub un jet de apa cu presiune si verificati integritatea acestuia.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest